Jak uskladnit kolo v bytě či na balkóně

Ne všichni máme možnost ukládat kola ve sklepech, kolárnách, garážích anebo v zahradních domcích. Mnozí z nás musí svá kola uskladnit v bytě. Věřte, že i tak je možné vymyslet spoustu možností, kam kolo umístit, aby nezavazelo a na druhou stranu bylo vždy připravené k použití. 

Cyklistika a cykloturistika jsou velmi oblíbené sportovně relaxační činnosti. Bicykl najdeme snad v každé české domácnosti. Na jaře a v létě jej využíváme nejčastěji. Dokonale propracované cyklostezky nás dovedou do mnoha krásných koutů naší vlasti, a tak je dobré mít své kolo vždy při ruce a vyrazit na něm na cesty za poznáním. Ať už bydlíme ve větším bytě, nebo v malé garsonce, místo pro kolo se tu vždycky najde.

Pro uchycení kol na stěně existuje celá řada různých háků, stojanů, věšáků atd.

Věšáky a držáky na stěnu

Za vstupní dveře, u stropu v předsíni, na zeď v hale, ale i klidně v obývacím pokoji můžete pověsit kolo na hák, případně na speciálně řešený věšák anebo přes kladku kolo vytáhnout ke stropu.   

Stojany s háky pro zavěšení kol

Kola mohou zabrat mnohem méně místa, budou-li v bytě uložena ve svislé poloze. Dobře vypadají také tyčové stojany. Ideálně tři vedle sebe umístěné svisle od stropu až k podlaze a na nich umístěná dvě až tři kola (včetně dětského) vodorovně pod sebou.

Kolo jako součást interiéru.

Speciální skříňky s horním výřezem

Nízké skříňky nebo otevřené police stojící na zemi mohu poskytnout spolehlivý prostor pro usazení kola v interiéru. Pěkné a čisté kolo tak může tvořit nedílnou součást moderního interiéru, aniž by jakkoli rušilo daný prostor.

Využijte dřevěnou paletu

Ke stabilnímu postavení kola lze využít stejně dobře i dřevěnou paletu a do ní kolo zasunout shora tak, aby se nedotýkalo stěny. Další možností je postavit dřevěnou paletu na zem a volná místa mezi jednotlivými dřevěnými fošnami využít k postavení několika kol vedle sebe.  

Pro uložení kola v bytě může posloužit i dřevěná paleta.

Poličky plnící funkci držáku kola

V mnoha místnostech můžete vidět speciálně přizpůsobené poličky, které drží na stěně kolo v ideální výšce tak, aby se z tohoto místa dalo snadno sundat a přitom se pod kolem dalo bez problémů uklízet a vytírat.

Dobrý nápad na balkon

Kolo se dá uložit i na balkon, a to dokonce tak, že nikdo zvenčí nebude vidět, že máte kolo uschované právě na balkoně. Stačí na zábradlí balkonu z vnitřní strany připevnit dřevěnou desku a kolo na desku usadit pomocí háků nebo přezek. 

Kolo se dá uložit i na balkoně, aniž by bylo z venku vidět.

S kolem pod schody

V patrových domech lze využít k praktickému uložení kol prostor pod schody.

Šatníková skříň v předsíni

Taková skříň umístěná ve vstupní hale, chodbě nebo předsíni je dalším skvělým úložištěm pro kolo.

Mnoho skvělých nápadů z celého světa, které se týkají právě uložení kol v bytech, naleznete v naší inspirativní pinterestové nástěnce:

Laisser un commentaire