Jak vyčistit v koupelně spáry mezi obklady:Trik se svíčkou je překvapivě účinný

Koho nikdy netrápily zašlé nebo dokonce plísní napadené spáry mezi koupelnovými kachličkami? Webové stránky se zaručenými návody na jejich čištění přináší mnoho více či méně dobrých nápadů, ale vyzkoušeli jste už jednoduchou čisticí pomůcku – parafínovou svíčku?

Patříte mezi ty, kteří neustále hledají způsoby, jak zvelebovat koupelnu, ale vaše plány hatí rychle zanesené spáry mezi kachličkami? Pak pro vás máme skvělý tip! Sežeňte si bílou parafínovou svíčku a s její pomocí spáry dejte do pořádku. Vaše koupelna se zaskví bílou barvou – barvou čistoty.

Nejen nevzhledné, ale i zdraví škodlivé jsou plísně v bytě.

Mnoho « zaručených » metod 

Někdo zkouší nasypat jedlou sodu do bělidla a udělat ze směsi kašičku, kterou pak pracně aplikuje pomocí starého zubního kartáčku na zašlé spáry. Další naopak koupí drahý přípravek na spáry v tužce a až doma zjistí, že to není žádný zázrak a za své peníze od tohoto přípravku čekal mnohem více. Další z nás používají parní čističe, aby se plísně ve spárách zbavili už navždy.

Je-li u vás doma potřeba hygieny a estetického vzhledu koupelnových nebo kuchyňských kachliček a spár mezi nejdůležitějšími požadavky, pak jistě budete chtít čisté spáry čistými také dlouho udržet. Věnujte proto pozornost našemu jednoduchému a finančně nenáročnému návodu, jak na to pomocí bílé parafínové svíčky. 

Jednoduše čisté díky parafínové svíčce

K čistým bílým spárám v koupelně vám pomůže parafínová svíčka, kterou vezmete do ruky a tupým koncem začnete přejíždět mezi kachličkami tam, kde vidíte nějakou nečistou nebo zašlou spáru. Pokračujte systematicky, aby se vosk dostal do všech spár, i do těch, které jsou dosud čisté. Vosk pomůže s jejich impregnací a voda po něm jednoduše sklouzne ihned pryč.

Když na spáry nezabere ani kartáč anebo bělidlo, zkuste je vyčistit parafínovou svíčkou.

Vyčistí a odpuzuje vodu

Skvělé na tomto způsobu je to, že vosk pomůže odpuzovat vodu z povrchu spár, a ty zůstanou po dlouhou dobu čisté a bílé. Je dobré tuto metodu po čase zopakovat, aby se opět ve spárách vytvořila vrstvička vosku, který slouží jako odpuzovač vlhkosti. Tím zároveň docílíte toho, že spáry mezi kachličkami nebudou plesnivět.

I jednoduché triky mohou být účinné, tento rozhodně stojí za to vyzkoušet! Určitě se při tomto způsobu nenadřete tolik, jako byste používali zubní katáček!

Laisser un commentaire