Jednoduché triky, jak zlepšit Wi-Fi signál v domácnosti

Období, které odstartovalo riziko přenosu nového koronaviru, přineslo domácnostem nejednu zátěžovou zkoušku. Důkladnou prověrkou tak prošly nejen rodinné vztahy, ale také připojení k internetu. A přitom někdy stačí pár drobností, které mohou příjem signálu wi-fi v domácnosti výrazně zlepšit.

Nejlepší místo pro router

Umístění routeru má velký vliv na jeho výkon. Optimální umístění je ve středu domu (bytu). Pokud bydlíte v patrovém domě, je vhodnější jej umístit do vrchního patra. Radiové vlny se nejlépe šíří směrem dolů a do stran. Nejméně vhodným místem je tedy podlaha, nejvhodnější umístění je na vysoké polici či upevnění pomocí speciálního držáku na zdi přibližně ve výši očí.

Signál zesilte alobalem

Bezdrátový signál routeru pomůže zesílit i alobal. K tomuto účelu se hodí co nejsilnější alobal, který bude dobře držet vytvarování. K vytvarování alobalu skvěle poslouží 2 litrová lahev od minerálky. Vytvarovaný alobal postavte na bok (svisle) za router.

Nevhodní sousedé

Router by neměl být umístěn v blízkosti bezdrátových telefonů a mikrovlnných trub, které pracují na stejné frekvenci. Dostatečně daleko by měl být také od elektrických zásuvek, počítačových kabelů, dětských chůviček či halogenových lamp. Ideální umístění není ani v blízkosti televizorů, reproduktorů či chladniček.

Pomůže i natočení antény

Pokud potřebujete signálem pokrýt více pater, pak je dobré věnovat pozornost nastavení antén. Ideální je natočit je vůči sobě v úhlu 45o. Jednu nasměrujeme kolmo k prostoru, do kterého vysílá, druhou natočíme rovnoběžně se stropem, nad kterým je další patro, které potřebujeme signálem pokrýt.

Čím méně překážek mezi zařízením a routerem, tím lépe.

Laisser un commentaire