Prošlé droždí nevyhazujte, ale přidejte ho k rostlinám. Výsledek je překvapivý

Už jste vyzkoušeli kde co a vaše pokojovky pořád nejsou v náležité formě? Pak jste určitě nenarazili na inspiraci, jak udělat výborné hnojivo z droždí. Droždí je pravý poklad nejen pro lidi, ale i pro rostliny a celou domácnost. Bez obav můžete využít i to prošlé.

Jednoduché, účinné a rychle připravené hnojivo

Potřebujete-li účinný a spolehlivý stimulant růstu vašich pokojových rostlin, vsaďte na droždí. Nejen že při správném využití podpoří růst vašich rostlin, ale zároveň se rostliny stanou silnějšími a odolnějšími. Důležité je droždí nakombinovat s teplou vodou a v ní jej rozpustit. Máte-li větší množství pokojových rostlin, pořiďte si kilovku droždí a napusťte 5 litrů horké vody. Společně tyto dvě suroviny důkladně promíchejte a zřeďte 50 litry vody. Máte připraven mokrý způsob hnojení vašich pokojovek.

Droždí s cukrem rozmíchané na kašičku využijete i proti mravencům na zahradě.

Druhý způsob přípravy hnojiva vařením

Máte-li k využití jen malé množství droždí, vyzkoušejte druhý způsob přípravy hnojiva. Postačí Vám 10 g droždí, které rozvaříte v 10 litrech  vody a do směsi přidáte 2 polévkové lžíce cukru. Takto vařte v hrnci 2 hodiny. Následně opět zřeďte 50 litry vody. Zbyde-li vám hnojivová zálivka, využijte ji v zahradě při hnojení zeleniny nebo ovoce. Ti, kdo už toto hnojivo vyzkoušeli, potvrzují jeho mimořádně skvělý účinek na muškáty anebo na jahody.

Obdobně využijte i sušené droždí ze sáčku. Na 10 g sušeného droždí je třeba 10 litrů teplé vody a 2 lžíce cukru. Povařte 2 hodiny, přilijte 40 litrů čisté vody a použijte k hnojení. 

Třetí způsob na menší množství pokojovek

Na menší množství pokojových rostlin vám postačí 1 malá kostka čerstvého droždí. Připravíme si vhodnou nádobu a do ní napustíme 1 litr vody. Droždí ve vodě rozpustíme a necháme směs po dobu dvou týdnů kvasit. Následně promícháme tento zákvas s 3 litry teplé čisté vody a získáme tak asi 4 litry drožďového hnojiva na květiny.

Jako hnojivo k pokojovým květinám využijeme vodu z vařených vajec i droždí.

Vyzkoušejte i hnojivo z vaječných skořápek

Jsou-li vaše pokojové rostliny zdravé, jen potřebují trochu povzbudit, pak jim nejspíš postačí i hnojivo z vaječných skořápek. Nasbírané skořápky z vajec dejte do nádoby s vodou a ponechejte je v ní několik dní. Ze skořápek se vylouhuje množství živočišných bílkovin, a ty pak společně s vodou využijte jako hnojivovou zálivku pokojových rostlin.

Co všechno svede obyčejné droždí

Ani netušíme, na co všechno je droždí dobré...

Droždí je přirozeně bezlepkový produkt, který se vyrábí z řepné melasy. Naše babičky dávno věděly, jak užitečné je droždí v domácnosti a také jak bohatým zdrojem vitamínů je. Obsahuje celou skupinu vitamínů B. A právě proto je to skvělý prostředek na boj s depresemi a nervozitou, ale i bojovník se špatnou pletí. Skvěle podporuje růst vlasů a nehtů a navíc krotí naši chuť na sladké. Obsahuje totiž vysoké množství zinku, železa, fosforu, hořčíku, draslíku a chromu. Díky těmto prvkům pomáhá v naší krvi udržovat stálou hladinu glukózy. Vyzkoušejte proto droždí rozpuštěné v mléce těsně před spaním jako nápoj, který pomůže regenerovat vaše tělo a podpoří vaši imunitu. 

Laisser un commentaire