Myčka nejen na nádobí. S čím dalším vám přístroj usnadní život?

Dlouhá léta jste v myčce na nádobí umývali pouze zašpiněné talíře, nože a vidličky? Dáme vám pár tipů, jak ji využívat na maximum. Nepodceňujte tento domácí spotřebič, dokáže si totiž opravdu poradit skoro se vším.

Myčka zatočí s mastnotou i bakteriemi

Při úklidu kuchyně narazíte na mnoho věcí, které můžete umýt v myčce. Hlavně se jedná o tukový filtr z digestoře. Ten slouží na zachycení mastnoty a může být zanesen tak moc, že bude pach ze zachycených nečistot zasahovat do jinak čistého vzduchu vaší kuchyně. Filtr se dá snadno vyndat, a mýt v myčce každé dva měsíce.

Mřížku od digestoře bychom měli pravidelně čistit.

Houbička na nádobí i její obal si zaslouží maximální čistotu.Další věcí, kterou by vás pravděpodobně nenapadlo vložit do myčky, jsou houbičky na nádobí. Vlhkost, která se v nich udržuje jen nahrává bakteriím a plísním. I po důkladném vyždímání v nich většina nečistot zůstane. Můžete se rozhodnout je buď pravidelně měnit, či je čas od času vyprat v myčce. Zničíte tak většinu bakterií. Stejně jako houbičky můžete v myčce umýt taky věčně vlhký odkapávač na nádobí, příborníky, dokonce i plastové prostírání. Nemusíte se taky bát skleněných poliček, například z lednice. Jen je vždycky nechávejte ohřát na pokojovou teplotu, zmrzlé by mohly v myčce popraskat.

Zářivě čistý lustr

Čistíte při úklidu i vrchní části lustrů? I v tomto případě vám může pomoci myčka. Na stínidlech se objevuje nejen prach, ale často také mastnota, zvlášť na těch v kuchyni. S pomocí  myčky můžete části svítidel jednoduše očistit. Skleněné stínidlo opatrně sundejte a umístěte jej do myčky. Při volbě programu nastavte nižší teplotu a už se jen těšte na dokonale čistý lustr. Pokoj se hned prozáří, což se zaprášeným lustrem moc dobře nelze.

Myčka si skvěle poradí také s mnoha koupelnovými doplňky.Myčku můžete využít i k očistě vybavení z koupelny. Ať už se jedná o kelímky na kartáčky či odkládací poličky ve sprše. Nezapomeňte taky na hřebeny a kartáče. Z těch vytahejte všechny vlasy, aby se vám neucpal vypouštěcí filtr a bez obav vložte do myčky. Dejte si pozor na dobré upevnění, pak už nebrání nic tomu, aby se dočkaly důkladné očisty.

Mazlíčci se taky zaradují

Kromě pomůcek a předmětů, které používáme my lidé, si myčka dokáže poradit i s předměty našich domácích mazlíčků. Prokouknou misky od vody či žrádla, pomůže i s gumovými a plastovými hračkami. Nemusíte se bát nechat vyčistit taky jejich kartáč, zase ale pro jistotu vytahejte všechny chlupy.

Rychlé vyčištění bot? Žádný problém

Vnitřní část holínek musíme nechat důkladně vyschnout.Možná nejpraktičtější věc, kterou můžete čistit v myčce, jsou boty. Když jdou prát v pračce, proč by nešly taky v tomto spotřebiči? Každá bota, která přežije déšť nebo se nerozpadne při skoku do kaluže, je vhodná do vodní lázně vaší myčky. Jde teda hlavně o gumové boty, např. holínky, crocsy nebo žabky. Příjemným bonusem k vyčištění je i zbavení zápachu. Pokud však do myčky vložíte holínky, musíte počítat s delším časem, než se dokonale vysuší jejich vnitřní část.

Laisser un commentaire