Ze zchátralé vodárenské věže vzniklo úžasné bydlení pro mladou rodinu

Londýn patří mezi nejžádanější města na světě. Bydlení ve vodárenské věži nabízí dechberoucí výhled a polohu nedaleko centra. 

Prestižní adresa 

Centrum velkých měst bývá plné obchodů, restaurací, bank, muzeí a kanceláří. Byty, které se tam nachází, postrádají klid a soukromí a pro většinu lidí jsou finančně nedostupné. Vodárenská věž se vypíná mezi domy a z jejího vršku je možné odezírat čas na hodinách u Westminsterského opatství. 

Sama věž je vysoká skoro pětatřicet metrů, má cihlové obložení a tmavou střechu. Skvěle tak zapadá do okolí a do tradiční architektury, která je pro Velkou Británii typická. 

Na dosah 

Na osmi patrech nabízí útulné bydlení. Dole je moderní pavilon z nerezové oceli. Z prosklené buňky se vstupuje na terasu, která díky velkým oknům splývá s vnitřkem. Interiér kopíruje nejnovější trendy od podlahového vytápění po kombinaci betonových, dřevěných a ratanových doplňků. V podobném stylu je zařízený i menší dvorek obehnaný cihlovou zdí. Přírodu zastupuje jen pár okrasných trav v mohutných květináčích a menší obdélníkové jezírko, které se táhne těsně kolem zdi. Domu vévodí béžová barva. Ta se v různých odstínech objevuje skoro všude – sametové obložení stěn, výmalba, sedací souprava s polštářky, lampy a taburety. 

Bydlení ve vodárenské věži

V přízemí je společenská část domu. Ložnice, dětské pokoje, šatny a místnosti pro hosty se nachází v jednotlivých patrech. Z každého okna je krásný výhled na Londýn, bohužel nahoru musí člověk po svých. Prostoru není nazbyt a schody zabírají velkou část domu, ale za vyhlídku z horního patra náročný výstup stojí. 

V horním patře si můžete vychutnat výhled na všechny strany, do centra města i na předměstí. Uvnitř je velká společenská místnost s pohovkou, televizí a sociálním zázemím. Vybavení koresponduje s pavilonem v přízemí a se zbytkem domu. Terasa, na kterou se vchází skrz francouzská okna, vede kolem dokola celé věže. Bývá na ní větrno, ale pohled na rušné velkoměsto nepohodlí vynahradí. 

Laisser un commentaire