Levné triky, jak proměnit koupelnu v útulné místo

V koupelně tráví někteří z nás nemalé množství času. A tak není divu, že se snažíme její prostor co nejvíce zpříjemnit. Už dávno nejsou koupelny pouze místem určeným k hygieně, ale stále více se stávají důležitou relaxační částí bytu.

Zatímco v obytných částech bytu můžeme čas od času přijít s proměnou třeba jen posunutím nábytku, v koupelně něco takového obvykle není možné. Většina základního vybavení je umístěna pevně a vzhledem k rozměrům koupelny není možné příliš velké změny podniknout ani při rekonstrukci. Rekonstrukce koupelny bývají nákladné a tak těžko budeme bourat vanu a měnit umyvadlo či obklady pokaždé, když už se nám stávající vybavení přestane líbit. Ale i nadčasový design můžeme vhodnou volbou doplňků proměnit podle svých představ.

Praktické a elegantní doplňky

Vhodně zvolené doplňky skvěle promění vaši koupelnu.Výběr doplňků do koupelny je velmi široký co se týče materiálů, barev i tvarů. Ideální je, když zvolíme takové, které budou dobře ladit se stylem naší koupelny. Nejlevnější bývají plastové, elegantní jsou keramické či nerezové. Pokud v koupelně hraje důležitou roli dřevo, pak se hodí zvolit provedení z bambusu nebo kombinaci dřeva a keramiky. Samozřejmě, že lépe působí, pokud zvolíme celou sadu těchto doplňků.

Nejlepší květiny do koupelny

Eleganci dodají koupelně živé květy.Pokud je koupelna dostatečně prostorná a osvětlená, můžeme ji oživit vhodně zvolenými rostlinami. Tam, kde je s rostlinami v květináči problém, můžeme využít řezané květiny, případně prostor oživit kvalitní umělou rostlinou. Suchým rostlinám vlhkost vzduchu v koupelně příliš neprospívá. V případě použití takové dekorace musíme počítat s kratší životností. Do koupelny se zvláště hodí příjemně vonící levandule či větvička bavlníku, která přímo evokuje hebkost.

Ručníky všech barev a tvarů

Bez ručníků by to v koupelně nešlo. Ale nemusí být jen nezbytnou součástí koupelny. Dá se s nimi doslova čarovat. Nabízejí se v množství barev i velikostí. Není tedy problém zvolit takové, které budou dobře ladit s dalším vybavením koupelny. Náhradní ručníky nemusíme na poličku pouze skládat, ale třeba hezky stočit.

Luxus jménem zrcadlo

Koupelna s podsvíceným zrcadlem.V případě koupelnových zrcadel záleží hlavně na tom, jak hluboko můžeme sáhnout na své úspory. Pokud zatoužíme po moderním provedení s podsvícením, může nás takový nákup přijít na několik tisícikorun. Pro dokonalou relaxaci se nabízejí modely opatřené dotykovým spínačem s nastavitelnou teplotou světla a množstvím dalších vychytávek. Součástí velkého koupelnového zrcadla může být zvětšovací kosmetické zrcátko či multifunkční LED displej, jehož součástí jsou hodiny, senzor teploty a vlhkosti.

Držák na skleničku, svíčku i knihu

V tomto případě budete muset chvíli pátrat, abyste našli to, co bude pro vaši vanu ideálním řešením. Důležité totiž je, aby bylo možné jej na vanu dostatečně dobře položit. Aby byl držák využitelný na co nejvíce vanách, je možné je podle potřeby roztáhnout. Prodejci je nabízejí pod řadou označení, nejčastěji jako výsuvný držák na vanu, rozpěrný držák, koupelnová police, čtecí závěs na vanu, podnos do vany, mobilní držák na vanu. Volit můžete mezi odolným bambusem, nerezem či plastem. Součástí bývá držák na skleničku, svíčku a knihu.

Laisser un commentaire